Cin 1 2 3 Nedir? Açıklama

Cin 1 2 3 Nedir? Açıklama

Cin 1 2 3 Nedir? Açıklama CIN terimi cervical intraepithelial neoplazi kelimelerinin kısaltılmış halidir. Türkçe karşılığı rahim ağzının epitel hücreleri içinde sınırı olan kanseri anlamındadır.

Cin 1 2 3 Nedir? Terimin içinde Izahat

Terimin içinde her ne kadar kanser tabiri var ise da bu durum neredeyse kansere dönüşmemiş bir vakası ifade etmektedir. Cin 1 2 3 Nedir? Izahat Aslına bakarsan yeni patoloji sisteminde (Bethesta Sistemi) neoplazi (kanser) tabiri kaldırılmış yerine lezyon terimi getirilmiştir. Yeni sistemde LSIL ve HSIL ifadeleri kullanılmaktadır.

Ascus Nedir? PortalHSIL CIN 2 ve CIN 3 ile aynıdır.

LSIL düşük dereceli epitelyal lezyon, HSIL yüksek dereceli epitelyal lezyon anlamındadır. LSIL CIN 1 ile aynıdır. HSIL CIN 2 ve CIN 3 ile aynıdır. Patoloji raporlarında çoğunlukla her iki sistem kullanılarak netice verilir.

Smear sonucunda ya da biyopsi sonucunda

Smear sonucunda ya da biyopsi sonucunda CIN 1 (LSIL) sonucu çıkan hastalar asla tedavi verilmeden kendi hallerine bırakılsalar bunların %62,7’si geriler şu demek oluyor ki normale döner, %18,6’sı değişiklik göstermez ve aynı kalır, %18,6’sı ise CIN2/CIN3 (HSIL)’e ilerler.

CIN2/CIN3 (HSIL)’in kansere dönüşme ihtimali

CIN 1 (LSIL) ‘in kansere ilerleme ihtimali %0.15 iken CIN2/CIN3 (HSIL)’in kansere dönüşme ihtimali %1.44’ dür. Cin 1 2 3 Nedir? Izahat Sonucu CIN 1 (LSIL) çıkan hastalar %47.39 ihtimalle kendiliğinden normale dönerken, CIN 2/CIN3 (HSIL) çıkanların %35.03 ‘ü CIN 1 (LSIL)’ e geriler.

CİN 1 CİN 2 CİN 3 FORUM SAYFASI 

Related Articles

Responses

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir