Ascus Nedir? Portal

Ascus Nedir? Portal ve Tedavisi

Ascus Nedir? Portal Smear alındıktan sonrasında kimi süre sonucunuz ASCUS askus şeklinde gelebilir. ASCUS Atypical Squamous Cells of Udetermined Significance kelimelerinin kısaltılmış halidir ve mikroskopta izlenen epitel hücrelerinin bazı değişimler gösterdiğini, bu değişikliklerin kanser öncüsü mü (displazi) yoksa iltihabi bir değişim mi (inflamasyon) bulunduğunun anlaşılamadığı anlamına gelir.

Ascus Nedir? PortalÖzetlemek gerekirse patoloji uzmanı

Özetlemek gerekirse patoloji uzmanı mikroskopta bazı hücreler görür fakat bu hücreler displazi mi yoksa inflamasyon mu net olarak belli değildir. Bu durum ASCUS olarak isimlendirilir. ASCUS sonucu çıkan hastalara ilk olarak antibiyotik tedavisi verilir ve iltihabi tepki ihtimali ortadan kaldırılır. Ascus Nedir? Portal

ASCUS tanısı konulmuş olan hastalar Ascus Nedir? Portal

ASCUS tanısı konulmuş olan hastalar antibiyotik sonrası gene değerlendirildiğinde son tanı en sık olarak squamoz metaplazi ve HPV ile ilişkili lezyonlar çıkar. ASCUS olan hastalarda bir diğeri yaklaşım HPV DNA tiplendirilmesidir.

Biyopsi sonucu CIN 2/CIN 3 olan hastaların %38’inde smear sonucu ASCUS tur.

Biyopsi sonucu CIN 2/CIN 3 olan hastaların %38’inde smear sonucu ASCUS tur. Sonucu ASCUS çıkan hastalar kendi kendine bırakılırsa % 68.19’u normale döner, %7.13’ü HSIL’ e ilerler, %0.25’i ise kansere dönüşür.

LSIL (CIN 1) sonucu gelen hastaların %83 kadarında HPV pozitifliği vardır. LSIL (CIN 1) olan hastaların %40-55’inde bununla beraber HSIL (CIN2-CIN3) bulunabilmektedir.

ASCUSTAN KURTULANLAR YORUMLAR FORUM SAYFASI

Related Articles

Responses

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir