Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller

Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller

Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller HPV Nedir? Iyi mi Bulaşır? Genital Siğiller Iyi mi Tedavi Edilir? genital siğil tedavisi için ne yapılır, makat siğili için tedavi şekli, ağız içi siğiller iyi mi yok olur, tedavi edilmez ise hpv tedavileri ne olur. En doğru tedavi yöntemi siğile kati çözüm genital siğillere kati çözüm, hpv virüsüne kati çözüm nedir tedavi ve tedavileri nedir.

Cinsel Bölgede Niçin Siğil Çıkar? Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller

Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller Son zamanlarda eşeysel (genital) bölgede boyutu yada sayısı artan siğillerin genel anlamda sebebi kısa adı HPV olan, Human Papillomavirus’tür. HPV virüsünün 200’den fazla tipi tanımlanmış olmasına rağmen ortalama 40 tipi eşeysel bölgede genital kondilom, kondiloma aküminata yada genital siğil denen hastalık yapar. ABD’da en sık cinsel yolla bulaşan hastalık olup, yılda 6,2 milyon kişinin bu virüs ile enfekte olduğu bildirilmiştir.

HPV-NEDİR Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller

  1. HPV Nedir? Iyi mi Bulaşır? Genital Siğiller Iyi mi Tedavi Edilir?
  2. Cinsel Bölgede Niçin Siğil Çıkar?
  3. HPV Niçin Mühim Bir Hastalıktır?
  4. HPV Iyi mi Bulaşır?
  5. Kondom (Prezervatif) HPV’den Korur Mu?
  6. Sünnet HPV’den Korur Mu?
  7. HPV Bulaşan Herkeste Siğil Yapar mı?
  8. HPV Bulaştıktan Ne Kadar Sonrasında Emare Verir?
  9. HPV İdrar Yollarını Da Meblağ Mı?
  10. Genital Siğiller Çoğalabilir mi?
  11. Kanser Riski Her Hastada Var Mıdır?
  12. HPV’den Aşı İle Korunmak Mümkün Mü?
  13. Genital Siğiller Kendiliğinden İyileşir mi?
  14. Genital Siğiller Iyi mi Tedavi Edilir?
  15. Cinsel Partner Bilgilendirilmeli Midir?

Yorumlar Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller

HPV görülme sıklığını sessiz enfeksiyonların ve siğili olmayan taşıyıcılardan dolayı net olarak belirtmek zor olsa gerek. Toplumda erkeklerde genital bölgede HPV saptama oranı %1-73 olarak bildirilmiştir. Erken yaşta süregelen eşeysel aktivite ve oldukca eşlilikle birlikte görülme sıklığı artmaktadır. Dünya Sıhhat Örgütü verilerine gore 2010 senesinde hanımlarda HPV saptama oranı %11.4’dür. ABD’da üniversite çağlarında gençlerde meydana getirilen bir araştırmada her 3 erkekten birinde HPV saptanmıştır.

HPV Niçin Mühim Bir Hastalıktır?

HPV erkeklerde yalnızca siğil yapmakla kalmayıp orofaringeal (ağız-yutak) bölge, penis ve anal bölge kanserlerine de sebep olmaktadır. Erkeklerde anal kanserlerin %80-85’i, penil kanserlerin ise %50’ye yakınının HPV ile ilişkisi gösterilmiştir.

Şimdiye kadar rahim ağzı (serviks) kanseri ile ilişkisinden dolayı hanımlarda daha oldukca önemsenirken son 20 senedir erkeklerde de sıklığındaki artış ve olası neticeleri sebebiyle ciddi yaklaşılan bir hastalık haline gelmiştir. Etkenler her iki cinste de benzer olmasına rağmen hastalık erkeklerde kadınlardan farklılık izah edebilir.

HPV Iyi mi Bulaşır? Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller

Çoğunlukla eşeysel yolla bulaşır. Bunun haricinde ender de olsa cilt teması yolu ile yada bu virüs içeren eşyalar ile yada doğum esnasında da bulaşabilir. Hastalık eşeysel münasebet ile bulaştığından fazlaca eşlilik mühim bir risk faktörüdür. Partner sayısı arttıkça da risk artmaktadır. Homoseksüller ve biseksüellerde de bilhassa anogenital HPV sıklığı artmaktadır. Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller

Kondom (Prezervatif) HPV’den Korur Mu?

HPV’nin temas ile bulaşabilmesi için mukozada yada ciltte çatlak yada hasar olması gerekir. Bir çok enfeksiyon sessiz seyir gösterir ve %60’ı ilk yıl, %90’ı da ikinci yıl içinde immün (bağışıklık sistemi) sistem tarafınca vücuttan uzaklaştırılır. Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller

Sünnet HPV’den Korur Mu?

Sünnetin koruyucu tesiri tartışmalıdır. Bu mevzuda tutarsız sonuçlar bilimsel niteliği olan literatürde mevcuttur. Sünnetin HPV görülme sıklığını azaltmasının yanında kanser riski taşıyan HPV riskini düşürdüğünü gösterilmiştir. Sünnet olmamışlarda sünnet derisi de %85-90 oranında tutulmaktadır. Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller

HPV Bulaşan Herkeste Siğil Yapar mı?

HPV’nin münasebet ile bulaşabilmesi için mukozada yada ciltte çatlak yada hasar olması gerekir. Bir çok enfeksiyon sessiz seyir gösterir ve %60’ı ilk yıl, %90’ı da ikinci yıl içinde immün (bağışıklık sistemi) sistem tarafınca vücuttan uzaklaştırılır.

HPV Bulaştıktan Ne Kadar Sonrasında Emare Verir?

İnkübasyon (kuluçka süresi) süresi 2 hafta ile 2 yıl içinde değişmektedir. Çoğu zaman 3-4 ayda siğiller ortaya çıkmaktadır.

Tedavi Tedavisi HPV ve Genital SiğillerHPV İdrar Yollarını Da Meblağ Mı?

İdrar kesesinden (mesane) idrarı dışarı attığımız boruya üretra denir. HPV bilhassa üretranın en uçtaki şu demek oluyor ki penis içindeki 3cm’lik kısmını meblağ (%1-25). Bu kısımdaki siğiller üretranın dışarı doğru çevrilmesiyle görülür. Nadiren mesane ve daha iç kısımdaki üretra tutulumu da olabilir. Üretradaki siğiller idrar akışını engelleyerek belirti verir.

Genital Siğiller Çoğalabilir mi?

Hastalarım en oldukça tek olan siğillerinin jilet ile kıl temizliği sonrası kanadığından ve sonraki dönemde siğillerin sayısının artmasından bahseder. Jilet ile ciltte gördüğümüz yada göremediğimiz sıyrıklar oluşur. Bu sıyrıklardan içeri siğilin kanaması ile birlikte virüs bulaşı olabilir. Virüs ile ilk bulaşmada da virüs bir çok süre ciltteki sıyrıklardan eşeysel temas ile bulaşır. Genital bölgedeki kıllardan arınmada cildi tahriş etmeyen makinalar yada tüy dökücü kremler kullanılmasını tavsiye ederim.

Kanser Riski Her Hastada Var Mıdır?

HPV’nin eşeysel bölgeyi tutan ortalama 40 tipi kanser yapma potansiyellerine bakılırsa yüksek, orta ve düşük risk taşıyanlar olarak belirlenmiştir. Buna bakılırsa yüksek risk taşıyanlar 16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,68,73,82’dir. Düşük riskliler 6,11,40,42,43,44,54,61,70,72,81’dir. Orta risk grubunu ise 26,53 ve 66 oluşturur.

HPV’den Aşı İle Korunmak Mümkün Mü?

Aşıların keşfedilmesi bilhassa hanımlarda HPV ilişklili kanserlerden korunmada elimizi güçlendirdi. Aynı mantıkla erkeklerde de HPV aşıları kullanılmakta. HPV ilişkili benign ve malign lezyonların önlenmesinde HPV aşılarını her iki cinstede kullanmaktayız. Bu aşılar HPV’ye karşı vücudun immun sistemini güçlendirip genital siğillerin oluşmasını ve anal bölgede kanser gelişimini önleyebilir.

HPV aşıları hazırlanırken virüse benzer partikül içerip virüs DNA’sı içermezler. Bu yüzden hastalık yada kanser yapıcı tesirleri yoktur.

Genital bölgedeki siğillerin %90’ı HPV tip 6 ve 11 enfeksiyonu sonucu doğar. Şu an piyasada 3 tip HPV aşısı vardır: Bivalan (Tip 16, 18), kuadrivalan (Tip 6, 11, 16, 18) ve nano-valan (Tip 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58). 9-14 yaş içinde 0 ve 6. Aylarda, 15 yaş üstündeki kişilerde ise 0, 1 ve 6. Aylarda uygulanır.

Genital Siğiller Kendiliğinden İyileşir mi?

Siğillerin %40-60’ı ilk yıl içinde kendiliğinden iyileşir-kaybolur. Bu iyileşme ferdin immun doğrusu bağışıklık sistemine bağlıdır. İmmun sistemin baskılandığı yada kilo kaybettiği durumlarda ise tekrarlama olacaktır.

Genital Siğiller Iyi mi Tedavi Edilir?

Siğiller ortadan kaldırılıp fizyolojik ve kozmetik iyileşme tedavideki amacımızdır. Sadece HPV’nin vücuttan atılamayacağı, tekrarlama riskinin olduğu unutulmamalıdır. Hepimiz için geçerli standart bir tedavi yoktur. Siğilin sayısı, büyüklüğü, bulunmuş olduğu bölge, hekimin tecrübesi ve imkanlarına nazaran tedavi yöntemine karar verilir. Temel olarak en sık uygulanan tedavi yöntemi cerrahi eksizyon (lazer yada elektrokoter ile, bistüri yada makas ile tıraşlama), kriyoterapi yada asit solüsyonları ile yakma tedavisidir. Tüm bu tedavilere rağmen tekrarlama riski %25-65’tir.

Cinsel Partner Bilgilendirilmeli Midir?

Genital bölgesinde HPV tespit edilenlerin partnerleri de bu mevzuda uyarılmalı, bilgilendirilmeli ve ne olursa olsun ürolog yada jinekoloğa muayene olmalıdır.

Tedavi Tedavisi HPV ve Genital Siğiller HPV Nedir? Iyi mi Bulaşır? Genital Siğiller Iyi mi Tedavi Edilir? genital siğil tedavisi için ne yapılır, makat siğili için tedavi şekli, ağız içi siğiller iyi mi yok olur, tedavi edilmez ise hpv tedavileri ne olur. En doğru tedavi yöntemi siğile kati çözüm genital siğillere kati çözüm, hpv virüsüne kati çözüm nedir tedavi ve tedavileri nedir.

Related Articles

Responses

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir